මඤ්ඤොක්කා යනු පිෂ්ටය අතින් පොහොසත් නිවර්තන කලාපීය අල
බෝගයකි,
එය ලොව පුරා මිලියන 500 කට අධික ජනතාවක් පරිභෝජනය කරයි. එය සියලුම පොදු ආහාර
අතර ඉහළ කාබෝහයිඩ්රේට් ප්රමාණයක් අඩංගු ආහාරයකි. මඤ්ඤොක්කා ආහාරයක් ලෙස කෙලින්ම
ආහාරයට ගත හැකි වුවද, මඤ්ඤොක්කා පිටි, බැදපු මඤ්ඤොක්කා
පෙති, ,
සත්ව ආහාර සදහා,
මධ්යසාර,
රසකාරක, ජෛව හායනය කළ හැකි නිෂ්පාදන සහ කඩදාසි නිෂ්පාධනය සඳහා වැනි
බොහෝ නිෂ්පාදන සෑදීමට මඤ්ඤොක්කා බහුලව භාවිතා වේ. කෙලින්ම මඤ්ඤොක්කා අල විකුනනවා
වෙනුවට මෙම නිෂ්පාදන එකක් හෝ කිහිපයක් සිදු කිරීමෙන් ගොවීන්ට ලෙහෙසියෙන්ම නිෂ්පාදකයින්
විය හැකි අතර වඩා වැඩි ලාභයක් උපයා ගැනීමේ හැකියාවද පවතී. අනාගතයේදී නිෂ්පාදකයින්
වීමට කැමති ගොවීන්ට මූලික අදහස් ලබා දීම සඳහා මෙම නිෂ්පාදන කිහිපයක් සහ එක් එක්
නිෂ්පාදනයේ සාමාන්ය නිෂ්පාදන ක්රියාවලිය මෙම ලිපියෙන් පැහැදිලි කෙරේ.
මඤ්ඤොක්කා චිප්ස් යනු වෙළඳපොලේ අපට සොයාගත හැකි වඩාත්
සුලභ නිෂ්පාදනයකි. එසේම මඤ්ඤොක්කා චිප්ස් සෑදීම ඉතා පහසුය. නමුත් ගොවීන්
ස්වල්ප දෙනෙක් පමණක් එම ව්යාපාර වල නිරතවී සිටි. බොහෝ විට,
වෙනත් අතරමැදි පුද්ගලයින් මෙම මඤ්ඤොක්කා
චිප්ස් නිෂ්පාදනය කර එයින් විශාල ලාභයක් ලබයි. සෑදීමේ ක්රියාවලිය ඉතා සරල වන අතර
පහත විස්තර කෙරේ.
- මධ්යම ප්රමාණයේ නැවුම් මඤ්ඤොක්කා අල කිහිපයක් තෝරන්න. ඉතා කුඩා ඒවා සහ ඉතා විශාල ඒවා මේ සඳහා සුදුසු නොවේ. මිලිමීටර් 10 -18 ක විෂ්කම්භයක් ඇති මඤ්ඤොක්කා අල තෝරා ගැනීම වඩා හොඳය. කෙසේ වෙතත් ඔබට වෙළඳපල අවශ්යතාවය අනුව චිප්ස් වල ප්රමාණය තීරණය කර ගත හැකිය.
- ඒවා පිරිසිදු කර නිසි ලෙස පොතු සුද්ද කර ගෙන අලයේ කෙළවර දෙකම කපා නැවත සෝදන්න.
- අල කුඩා පෙති වලට කපන්න. පෙති සඳහා මිලිමීටර් 1-2 ක ගණකමක් සහ සැම පෙත්තක් සඳහා එකම ගණකම පවත්වා ගැනීමට ඔබ සැලකිලිමත් විය යුතුය. එසේ නොමැතිනම් ඔබේ මඤ්ඤොක්කා චිප්ස් වල රසට හැපෙන ගුණාත්මක භාවය අඩු වනු ඇත. මෙම අල පෙති වලට කපා ගැනීමට ඔබට සරල අතින් සාදන ලද යන්ත්රයක් හෝ විදුලියෙන් ක්රියාකරන යන්ත්රයක් භාවිතා කළ හැකිය. ව්යාපාර මට්ටමෙන් සිදු කිරීමේදී කුඩා යන්ත්රයක් මිලදී ගැනීම ඉතා කාර්යක්ෂමව පෙති කපා ගැනීමට ඉවහල් වේ.
- දැන් ඔබට මෙම පෙති පෙර රත් කළ ගැඹුරු පොල්තෙල්වල (පාම් ඔයිල් හෝ එළවළු තෙල් ද භාවිතා කළ හැකිය) චිප්ස් රන්වන් පැහැයට හැරෙන තෙක් බැද ගත හැකිය.
- ඒවා රන්වන් පැහැයට හුරු වූ පසු ඒවා පිටතට ගෙන අතිරික්ත තෙල් පිටවන තුරු පිරිසිදු කඩදාසි මත හෝ හෝ පෙරණයක් මත ටික වෙලාවක් තිබෙන්නට හැරීම සිදු කල හැකිය.
- අවසාන වශයෙන් ඔබට අවශ්ය පරිදි ලුණු, මිරිස් කුඩු සහ බැදපු කරපිංචා කොළ මිශ්ර කර ඒවා විකිණීම සඳහා හුලං නොවදින සේ ඇසුරුම් කළ හැකිය.
ක්රියාවලිය පහසු වුවද, සෑම රටකම මඤ්ඤොක්කා
පෙති වලට විශාල වෙළඳපොලක් ඇත. ඔබේ වෙළඳපල අනුව ඔබට මෙම චිප්ස් ඕනෑම පරිමාණයකින්
නිෂ්පාදනය කළ හැකි අතර ඔබට හොඳ ලාභයක් උපයා ගත හැකිය.
No comments:
Post a Comment