ඉඟුරු යනු විශේෂයෙන් ආසියානු කලාපයේ පොදු කුළුබඩු
වර්ගයක් වුවද, එය ලොව පුරා බොහෝ රටවල් සඳහා භාවිතා කර ඇත. කෙසේ වෙතත්,
එය ඉන්දියාවේ සහ චීනයේ ප්රධාන
කුළුබඩු වර්ගයක් වන අතර එය ප්රධාන වශයෙන් ආසියාවේ ආහාර සඳහා භාවිතා කරයි. ඉඟුරු කුළුබඩු
ලෙස පමණක් නොව අස්වැන්න සඳහා සැබෑ වටිනාකමක් ලබා දෙන බොහෝ ආහාර නිෂ්පාදන සහ ඖෂධ සෑදීමට භාවිතා
කල හැකි අතර ඉඟුරු ආශ්රිත නිෂ්පාදන සෑදීම පශ්චාත් අස්වනු කළමනාකරණ ක්රමවේදයක්
ලෙසද සැලකිය හැකිය. ගොවීන්ට මෙමගින් ඕනෑම නිෂ්පාදකයෙකු
බවට පත්විය හැකි අතර ඉගුරු වගා කිරීමට අමතරව තවත් ලාභයක් ලබා ගත හැකිය. ලෝකයේ වඩාත් සුලභ ඉඟුරු නිෂ්පාදන සහ නිෂ්පාදන ක්රියාවලිය
ගැන වැඩිදුර ඉගෙන ගනිමු.
ඉඟුරු බිස්කට්
ඉගුරු බිස්කට් |
පහළොස්වන සියවසේදී ඉඟුරු බේකරි කර්මාන්තයේ භාවිතා වී ඇත.
මෙම කාලය තුළ ඉඟුරු බිස්කට් සහ පාන් පිළිස්සීමේදී ඉඟුරු කුළුබඩු කෑල්ලක් භාවිතා කළ
අතර මී පැණි සහ ඉඟුරු කුළුබඩු යනු ධනවත් ප්රජාවට පමණක් යැයි විශ්වාස
කරන වෙළඳ භාණ්ඩ වේ. කෙසේ හෝ අද,
ඉඟුරු බිස්කට් සියලු සමාජ පංතිවල අය විසින් පරිභෝජනය කරන අතර මෙම රසවත්
කුඩා ඉඟුරු බිස්කට් ඕනෑම සුදුසු හැඩයකට සාදා ගත හැකිය.
ඉඟුරු බිස්කට්හි රස පරාසය රසවත් පරිප්පු රස සිට පැණිරස
දක්වා විහිද ඇත. අමු ඉඟුරු මූලයට සැර රසයක් ඇත. සාමාන්යයෙන් ඉඟුරු කුඩු, නැවුම් ඉඟුරු, සිරප් වල
සංරක්ෂණය කරන ලද, ස්පටිකරූපී හෝ අච්චාරු දමන ලෙස මිලදී ගත හැකිය. ඉඟුරු බිස්කට්
සෑදීම සඳහා ඉඟුරු කුඩු බහුලව භාවිතා වේ. ඉඟුරු බිස්කට් සෑදීමේ සාමාන්ය ක්රමය පහත
පරිදි උවද, සමහර බිස්කට් නිෂ්පාදකයින් ඉඟුරු අන්තර්ගතය සහ බිස්කට් වර්ගය වෙනස්
කිරීමෙන් අද්විතීය බිස්කට් වට්ටෝරු ඉදිරිපත් කරයි, එමඟින්
කර්මාන්තයේ ඔවුන්ගේ ව්යාපාරයට සුවිශේෂී අනන්යතාවයක් ලබා දේ.
ඉඟුරු බිස්කට් සාදා ගන්නේ කෙසේද?
- ඉඟුරු කුඩු තේ හැදී දෙකක් බටර් ග්රෑම් 50 ක්, දුඹුරු සීනි ග්රෑම් 100 ක් (හෝ අවශ්ය පමණ), බිත්තර එකක් සහ ගෝල්ඩන් සිරප් තේ හැන්දක් කාමර උෂ්ණත්වයේ දී මිශ්ර කරන්න.
- බේකින් පිටි හෝ පාන් පිටි ග්රෑම් 500 ක් ඉගුරු ඇතුළු සියලු කුළුබඩු තේ හැඳි දෙකක් සහ බේකින් සෝඩා (බයිකාබනේට් සෝඩා)තේ හැදී භාගයක් මිශ්ර කරන්න.
- පසුව සියලු අමුද්රව්ය එකට මිශ්ර කරගන්න. සම්පූර්ණයෙන්ම මිශ්ර වන තුරු හොඳින් මිශ්ර කිරීමට වග බලා ගන්න. ඒවා පොලිතින් කවරයකින් ඔතා (හෝ ආවරණය කරන්න) පැය එක හමාරක් පමණ ශීතකරණයේ තබන්න.
- ඇනූ මිශ්රණය ශීතකරණයෙන් ගෙන පැතලි මතුපිටක් මත ගණකම 5mm පමණ වන තෙක් රෝල් කරන්න. ඇලීම නතර කිරීම සදහා පිටි ස්වල්පයක් මතුපිටට දමන්න.
- රෝල් කරන ලද පිටි ගුලිය ඔබ කැමති හැඩයට කපා (අවශ්යනම් උඩින් සීනි දමා) තැටි මත තබා විනාඩි 8-10 පමණ පෙර රත් කළ උඳුනක බිස්කට් වර්ණය රන්වන් පැහැ වන තුරු බේක් කරගන්න.
මෙම බිස්කට් වාණිජමය වශයෙන් අලෙවි කළ හැකිය. සෑම නිවසකම
පාහේ දිනපතා පරිභෝජනය කරන බැවින් බිස්කට් ව්යාපාරයට විශාල වෙළඳපොළක් ඇත. නාගරික
ප්රදේශවල හෝ ග්රාමීය ප්රදේශවල වේවා සෑම සමාජ පන්තියකම ඉඟුරු බිස්කට් සඳහා ඇති
ඉල්ලුම ඉතා ඉහළය. නව්ය, නිර්මාණාත්මක හා අද්විතීය ඇසුරුම් සහ අද්විතීය රසකාරක
එකතු කිරීමෙන් වෙළඳපොලේ ඉහළ ඉල්ලුමක් ඇති නිෂ්පාදනයක් සකසා ගැනීමට හැකි වනු ඇත.
ඉගුරු බිස්කට් පැකට්ටුවක් |
No comments:
Post a Comment